Over ons

Welkom bij camperverhuur Le Monde

Wij zijn Marijke & Frank

Avonturiers van het eerste uur.

Van 1985 tot 2007 zijn wij actief geweest in de autobranche als zelfstandige ondernemers. Destijds waren wij toe aan een nieuwe uitdaging en omdat wij grote liefhebbers van reizen met de camper zijn vonden wij het verhuren van campers een gepaste verandering om van “hobby ons werk” te maken. Inmiddels hebben wij 16 jaar verhuur van campers achter ons liggen, wij doen dit nog steeds met enorm veel plezier.

Met campers zijn wij al ruim 16 jaar actief en hebben veel ervaring opgedaan met het beoordelen van optische en technische staat. Daarnaast kunnen wij ook goede adviezen verstrekken over welk type camper het best bij u past.

Een camper kopen……

Onze nevenactiviteit bestaat uit het in- en verkopen van gebruikte campers. U vindt bij ons altijd een voorraad van zorgvuldig geselecteerde campers met verschillende uitvoering. Mocht u op het moment van zoeken niet de juiste camper bij ons tegenkomen dan kunt u bij ons altijd een zoekopdracht plaatsen.

In de 16 jaar hebben wij een vrij groot relatiebestand opgebouwd in het binnen- en buitenland. De kans dat wij een camper voor u kunnen vinden, die redelijk dicht bij uw wensen komt, is dan ook groot.

Marijke & Frank

camperverhuur Le Monde

Canoes
Canoe
Kid and Pet
Camper

Bemiddeling

Hierbij moet u denken indien u een camper wilt aankopen en dit om een camper b.v. vanuit het buitenland gaat, u graag wilt weten welke administratieve weg er gevolgd moet worden, hoeveel BPM er in NL betaald moet worden, keuring bij RDW, export kentekenplaten etc. Of indien u een camper met name van particulier kan aankopen, of deze technisch in orde is, geen lekkage heeft of gehad heeft (wij doen vochtmetingen), of prijs en algehele staat in juiste verhouding is. Dit zijn enkele voorbeelden, er zijn tal van andere zaken waar deskundige bemiddeling zeker de moeite waard is omdat met de aankoop van een camper vaak forse bedragen gemoeid zijn.

Adviezen

Doordat er een grote keus aan variatie in campers is, denk maar aan model alkoof, semi-integraal, integraal, bus camper en dan de eindeloze reeks van indelingen. Vele weten al precies wat ze willen, maar doordat wij vele jaren allerlei modellen hebben verhuurd weten wij uit ervaring dat veel mensen “denken “ dat ze de juiste indeling hebben gekozen, maar er in de praktijk toch vaak achter komen dat het toch niet de camperindeling is die bij hun past. In een persoonlijk gesprek kunnen wij met goede adviezen en praktische tips u een beeld geven van het model camper en camperindeling die het best bij u past.

In- en verkoop

Heeft u een camper te verkopen dan zijn wij geïnteresseerd om deze van u in te kopen. Na telefonisch informatie, en het doorsturen van een aantal foto’s van de camper, kunnen wij vrij goed bepalen of uw camper voor ons interessant is en voor welke prijs. Zou er in dat stadium al een wederzijdse belangstelling zijn dan willen wij de camper fysiek bekijken, dat kan dat u langs komt met de camper of wij komen naar u toe. Indien de door ons gemaakte expertise leidt tot aankoop door ons dan wordt de koopprijs aan u voldaan. Het kan ook zijn dat er geen overeenstemming komt vanwege andere zaken. U kan dan de camper in consignatie verkoop bij ons plaatsen. Indien de camper de optische en technische staat heeft die aan onze eisen voldoet om door ons verkocht te worden bepalen we de prijs die reëler wijze haalbaar is. Voor deze wijze van verkoop vragen wij een provisie van de verkoopprijs, deze provisie gaat naar prijscategorie. U als eigenaar van de camper krijgt het daaraan gerelateerde bedrag in mindering op de verkoopprijs. In de praktijk is het vaak zo dat wij betere prijzen krijgen als een particuliere verkoper zodat er voor de eigenaar na aftrek van de provisie per saldo vaak hetzelfde bedrag overblijft als verkoop in uw eigen beheer. In de provisie zitten kosten als adverteren op diverse verkoop websites, het ontvangen van potentiële kopers, het afwikkelen en afleveren van de camper bij een definitieve verkoop en het verzorgen van bijkomende rand zaken die met de verkoop te maken hebben.

Tot slot:

Omdat elke aan- verkoop, bemiddeling of consignatie verkoop een op zichzelf staan project is, is het niet mogelijk op de website tarieven te vermelden. Dit vanwege uiteenlopende wensen en de diversiteit aan campers. Bij belangstelling in één van bovenstaande mogelijkheden kunt u ons het best contacteren via onze verschillende contact mogelijkheden.